tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulupukki lahjat jo toi

Ja hyvät toikin, jälleen kerran. Yksi tärkeimmistä lahjanantajista - äitini - on poissa, mutta hyvin olivat muutkin tontut hommansa hoitaneet. Joulun olimme isän luona Turussa ja aattona menimme isoveljeni luokse syömään ja iltaa viettämään. Lapsena olin itse aina se, joka sai isoimman kasan lahjoja ja pystyi käyttämään tuntikausia niiden avaamiseen. Nyt suorastaan nauratti se, että olin ensimmäisenä valmis lahjojen avaamisen suhteen. Vaan mikäpä tuossa, kun on uusi sukupolvi nauttimassa lapsuuden jouluista ja joulupukin vierailusta, joka oli pojalleni ja veljenpojalleni laatuaan ensimmäinen. Hyvin pojat hommasta suoriutuivat, vaikka taisikin vähän jännittää.

Tällaiset aarteet pukki minulle sitten toi:Jo hyvissä ajoin syksyllä tai loppukesästä olin isälle esittänyt toiveen Kaari Utrion uusimmasta teoksesta. Jossain vaiheessa mietin, että mahtaakohan muistaa sitä, mutta hyvin oli jäänyt mieleen. Alpo-tontulta, eli veljenpojalta sain puolestaan kirjekuoren, jonka sisällöstä ei ollut etukäteen mitään hajua. Vaan oli sekin kovin mieluinen; 20€ lahjakortti käsityökeskus Tuumaan! Hieman harmitti, kun kauppa ei ollut reissumme aikana auki, mutta eipähän ensi vuonnakaan (kunhan seuraavan kerran ehdin Turkuun) pääse lankavarasto aivan heti laihtumaan olemattomiin. :-D

Alemmassa kuvassa puolestaan näkyy kummitädiltäni sekä kummitytöltäni saamiani lahjoja. Ylimmän lahjan osasin myös ennustaa jo hyvissä ajoin syksyllä. Kun noita aikuisten värityskirjoja alkoi kaupoissa näkyä, totesin mieheltäni, että ihan varmasti sellainen tulee tädiltä joululahjaksi, hänellä kun on joululahjojen kanssa ollut varsin hyvä vainu trendiasioissa. Sain häneltä myös hienon Luonnonkauniit neuleet -kirjan, jossa on tosi kauniita ohjeita. Varmasti jokunen niistä pääsee ensi vuoden aikana puikoille. Oikeanpuoleisen kirjan sain kummitytöltäni. Maijun korttitekniikat on varmaan valikoitu kirjan nimen perusteella, lempinimenihän on Maiju. En ole korttiaskarteluun aiemmin juurikaan paneutunut, mutta nythän siihen on oiva tilaisuus opaskirjan myötä.

Kuvista jäi puuttumaan pieniä lahjoja ja varsinkin toiselta isoveljeltä saamani Pätkis-rasia, joka on suurelta osin jo syöty. Hauskinta tässä on se, että tismalleen samanlaisen rasian annoimme hänelle lahjaksi tänä vuonna. :-D

Itse jatkoin lahjomista vielä joulupäivänäkin:


Myös silloin olimme isoveljen luona jouluilemassa. Olin ottanut reissuun mukaan iskän sukat, jotka eivät aatoksi ehtineet pakettiin. Mutta joulupäivänä joutenolon lomassa tikuttelin ne valmiiksi ja sain ojennettua suoraan lahjan saajalle. Iskä ilahtuikin kovasti, hän kun käyttää villasukkia lähes vuoden ympäri ja ne kuluvat siten myös suhteellisen nopeasti puhki. Lankana Nalle, jota kului 66 grammaa.

Ja pitihän sitä toki itseäänkin muistaa Jouluna. Tapaninpäivänä sattui sopivasti olemaan TPS:n kotipeli, johon menimme porukalla. Tepsi voitti Ilveksen 3 - 0. Itse peli ei lopputulosta lukuunottamatta kovin kummoista ilotulitusta ollut. Enemmän iloa sainkin TPS-Shopin alerekistä, josta satuin löytämään itselleni sopivan hupparin 15 eurolla.

Eilen pääsin taas lanka-alekorien äärelle. Kävimme Palokassa katselemassa kalusteita uuteen kotiin ja pistäydyimme myös Kodin Ykkösessä, jossa tiesin olevan Novitan lankoja tarjouksessa. Kotiutin sieltä sitten viisi kerää liilaa Woolia:


Mutta uusien hankintojen vastapainoksi myös pikalaihdutin varastoani eilen:


Kuvan vihreä Nalle-kerä löysi uuden omistajan Facebookin kautta.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti