tiistai 8. joulukuuta 2015

Markkinakokemuksia

Lauantaina oli taas uusien kokemusten aika. Kyseessä oli Järjestöjen Joulumarkkinat Hipposhallissa. En ole aiemmin kyseisessä tapahtumassa edes käynyt, saati ollut myymässä. Nytpä tuli sekin toteutettua.

Myytävien tavaroiden tekemisen aloitin lokakuun lopussa ja näin jälkikäteen toteaisin, että olisin voinut aloittaa aika paljon aikaisemmin. Ei olisi tullut kiirettä tai stressiä niin paljon. Tai tuotteiden tekemisen voisi vaikka yhdistää Kyjyyn, saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ehkäpä otan siis opiksi, jos joskus toiste lähden myyjäisiin mukaan. Alunperin tarkoituksenani oli tehdä virkattuja pöllöjä sekä neulottuja kaulureita. Pöllö-ohjeen hyödyntämiseen sainkin heti luvan Prinsessajuttu-blogin Miralta. Kaulureiden suunnittelija sen sijaan ei koskaan vastannut viestiini, saattaa olla että s-postiosoitekin oli jo vanhentunut. En sitten halunnut laittaa jo neulomiani kaulureita myyntiin ilman lupaa. Sen sijaan pyysin ohjeenhyödyntämislupaa (onpas sanahirviö!) Novitan Minna Metsäseltä, joka on suunnitellut virkatun röyhelöhuivin. Häneltäkin sain kivasti heti luvan.

Tältä näyttivät sitten lopulliset tuotokset:


Kymmenen terhakkaa pöllöä. Lankana näissäkin Miami, jota kului yhteensä mukavat 719 grammaa. Täytevanua kukin lintunen nieli noin 50 grammaa, huomasin että silläkin määrällä tulivat riittävän täyteen.


Röyhelöhuiveja sain tehtyä seitsemän, joiden lisäksi löysin valmiiden töiden laatikosta viisi aikaisemmin valmistunutta. Noihin tummanpunaisiin on minulla ihan erityinen tunneside; virkkasin ne purkulangoista, jotka sain purkamalla äidiltä kesken jääneen neulemekon. Jonkin aikaa pohdin, raaskinko purkaa äidin kädenjälkeä, mutta tulin siihen tulokseen, etten myöskään keskeneräisellä neuleella tee mitään. Lanka menisi silloin täysin hukkaan. Valkoiset tein puolestaan ihan korkaamattomista keristä, jotka äidiltä jäivät. Painoa tälle pläjäykselle kertyi 318 grammaa.

Itse markkinat olivat kokemuksena ihan kiva. Yllätyin siitä, että kyseessä oli suht iso tapahtuma; myyjiä ja kävijöitäkin oli runsaasti. Kiva tapahtuma siis, siitäkin huolimatta, etteivät omat tuotokseni juuri menneet kaupaksi. Viiden tunnin aikana sain myytyä kolme pöllöä. :-D No, olen nyt yhtä kokemusta ja 30€ rikkaampi. Ja lahjavarastossa on runsaasti jaettavaa vaikkapa jouluksi.Jouluneulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti