tiistai 22. joulukuuta 2015

Nämä vielä!

Ohhoh, jouluaatto onkin jo ylihuomenna ja on aika esitellä tämän vuoden viimeiset lahjaneulomukset. Melkein kaiken sain tehtyä, mitä halusinkin. Iskän sukat jäivät alkuvaiheeseen, mutta eiköhän nekin joskus sitten valmistu. Ompelupuolelta (joka allekirjoittaneelle suhteellisen uusi kokemus) jäi veljenpojan yöasusta langat päättelemättä. Onneksi poitsun pakettiin löysi tiensä virkattu pöllö.

Mutta tässä vielä valmistuneiden satoa:


Nämä sukat aloitin joulumarkkinoilla ollessa alunperin iskää ajatellen. Isällä on suht pieni jalka, noin kokoa 39. Vaan kun sovitin näitä mieheni jalkaan,  joka on noin kokoa 41, olivat sukat hänellekin aavistuksen verran isot. Siispä kääräisinkin nämä isoveljeni joulupakettiin. Enpä tiedä, mikä tuossa kokohommassa nyt sitten oli, Novitan perusohjeella tein ja vielä naisten silmukkamäärillä. o_O Sukkien istuvuuteen olen kuitenkin aiempaa tyytyväisempi; kiilakavennusten alkaessa kavensin jokaiselta puikolta yhden silmukan, mikä vähensi aika kivasti jalkapöydän pussitusta. Puikot 3mm ja lankana Nalle, jota kului 73 grammaa.

Seuraavana olivat vuorossa villasukat miehen siskon miehelle:Näihin pääsin korkkaamaan vaaleansinisen Nallen, josta luultavasti myös iskänkin sukat tikuttelen. Sama Novitan ohje kuin edellisissäkin, samalla muokkauksella. Lankaa kului 71 grammaa.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä rakkaan muruseni lapaset:

Novitan perusohjeella Seiskaveikasta neulotut. Taas muokkasin ohjetta ihan vain sen verran, että tein nauhakavennuksen sijasta sädekavennuksen ja peukaloihin jouduin poimimaan pari ylimääräistä silmukkaa, jotta ei jäisi reikiä. Peukaloiden tekeminen ei ole vieläkään sitä ominta aluettani, siksi muuten niin joutuisasti valmistuneet tumput saivat odottaa viimeistelyä tähän päivää asti. Lankaa kului 3mm puikkoja heilutellen 73 grammaa.

Eikä pidä unohtaa lankaostoksiakaan, niiltä kun ei voinut näin aivan Joulun kynnykselläkään välttyä:


Piipahdimme miehen työreissun yhteydessä Tuurissa, jossa oli tarjouksessa Alizen Superwash. Mukaan sitä tarttui kuitenkin vain maltilliset kaksi kerää eli sata grammaa.

Nyt on lahjatkin jo pakattu ja huomenna on edessä matka Turkuun joulunviettoonRauhallista ja iloista Joulua kaikille neulojille ja sukankuluttajille!
rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu peukkujen teossa kiilapeukaloa? Itse oon tehnyt joitakin kertoja tumppuohjeella, jossa on kiilapeukalo. Teen varmasti jatkossakin peukot kiilamallisina. Ei tuu niin reikäisiä ja tuntuu, että peukku asettuu muutenkin luonnollisempaan paikkaan kuin apulanka/silmukkapidikeversiolla.

    VastaaPoista
  2. No mä teen lähes aina kiilapeukalon, silti meinaa jäädä reikiä. Välillä ne onnistuu paremmin, välillä huonommin. Siinä ois taas yks homma, mitä vois opetella teenjuonnin ja juoruilun lomassa. :D

    VastaaPoista